Slot Schaesberg realiseert historische moestuin met internationale allure

Het project Landgoed Slot Schaesberg (Landgraaf) heeft als belangrijkste doelstelling om kasteel Schaesberg en de bijbehorende hoeve op ambachtelijke en wetenschappelijk verantwoorde wijze te herbouwen. Zo willen ze de geschiedenis van deze gebouwen, haar bewoners en de omringende landerijen weer tot leven laten komen. Dit najaar zal op één van de eilanden gestart worden met de aanleg van een historische moestuin.


De tuin ter grootte van 1000 vierkante meter – die de naam ‘Hof van Schaesberg’ zal gaan dragen – is in samenwerking met Jac Nijskens van De Historische Groentehof (vergeteneten.nl) te Beesel ontworpen en zal bestaan uit twaalf verschillende hoven, zoals o.a. de Cruydt Hof, de Medicinale Hof en de Welrieckende Hof. Het betreft een nuts-gebruikstuin waarin honderden groenten en kruidensoorten een plaats krijgen die inmiddels grotendeels door het grote publiek vergeten zijn.
 
 
De realisatie van de tuin is een langdurig project met een wetenschappelijk basis. Doel is om binnen een tijdsbestek van drie jaar een tuin neer te zetten met potentieel internationale allure. Bovendien zorgt het project voor een goede leerschool in het opdoen van ervaring met de teelt. Niet alleen voor de medewerkers van het slot, maar ook voor de bezoekers. Kijk voor meer op Slot Schaesberg.

Rubriek: geschiedenis, uitstapjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten