Zwarte Zwanen over het gesjoemel met pensioengeld krijgt een vervolg in 2 nieuwe uitzendingen

Presentator Cees Grimbergen gaat een vervolg maken op zijn twee onthullende pensioen-documentaires Zwarte Zwanen. De 64-jarige journalist kreeg zoveel reacties dat Omroep Max onmiddellijk nieuwe afleveringen heeft besteld. De uitzendingen raken duidelijk een gevoelige snaar. ,,Er gaat een beerput open, mailen veel kijkers," vertelt de presentator. Hij pakt er een paar reacties bij: ,,Jullie lichten tegels op, het is nog erger dan we dachten. Of: Ga door!"  
Duizenden reacties kwamen er bij Omroep MAX binnen: Via Facebook, Twitter, maar ook op het gastenboek van MAX en op de e-mail van zijn discussieprogramma Hollandse Zaken. Het doet Grimbergen terugdenken aan de tijd dat hij Rondom 10 presenteerde. ,,Als we controversiële onderwerpen als de multiculturele samenleving bespraken, kwamen er ook wel eens veel reacties binnen. Maar dit slaat echt alles."  

Beerput
'Wat gebeurt er met het pensioengeld van u en mij?' is de hoofdvraag van Zwarte Zwanen. Voor Omroep MAX dompelde Grimbergen zich maandenlang onder in de wereld van pensioenfondsen, beleggers en private equity. De zoektocht leidde hem van de ABP-burelen in Heerlen tot het hoofdkantoor van zakenbank Goldman Sachs in New York.    

Beurshaaien
De pensioenwereld komt er dan ook niet best af in de documentaires, die een vervolg zijn op Zwarte Zwanen I uit 2013. De titels 'Rijk van uw pensioenpremie' en 'De perverse prikkels blijven' spreken boekdelen. Grimbergen werd er persoonlijk ook niet vrolijk van. De deur werd meer dan eens voor zijn neus dichtgesmeten. Mag dat bij de beurshaaien van Goldman geen verrassing heten, in eigen land had hij op meer openheid gerekend. ,,Als werknemers dragen wij dagelijks 91 miljoen euro aan pensioenpremies aan de fondsen over, dan lijkt transparantie over hoe dat geld wordt belegd me toch op zijn plaats." Niet dus. Lees het hele artikel op AD.nl 

Rubriek: pensioen
    

2 opmerkingen:

 1. We worden bedonderd waar wij bij staan.

  Pensioenfondsen klagen over lage rente, hoezo??
  Jullie laten toch door hedgefonds beleggen aan de beurzen!
  Daar betalen jullie 300 miljoen voor per jaar!
  Gemiddelde winst de laatste jaren 14 tot 16% !!!!

  Dus rot op met jullie lulverhalen.

  En de vakbonden?? vergeet het maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Facebook beste allen laten we er wat aan doen net al in de jaren 70 . Bv via
  Facebook al onze kennissen oproepen voor een grote demonstratie in den Haag. Nu beginnen en bv over 3 mnd uitvoeren dan berijken we wat.niet klagen maar doen? Meschien heeft iemand
  Meer ideeën.ruudenleida@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen