'Vegan before 6' Dieet: Veganistisch eten tot de avondmaaltijd en daarna alles eten!

Het 'Vegan Before 6' is de laatste dieetrage die aan populariteit wint in de Verenigde Staten. Bij dit dieet gaat het er om dat je tot de avondmaaltijd alleen veganistisch eet, daarna mag je alles eten.


De rage werd gelanceerd door het kookboek van Mark Bittman, een culinair columnist bij de krant The New York Times. Door elke dag tot 18 uur veganistisch te leven raakte hij 16,3 kg kwijt, daalde zijn cholesterol en zijn bloedsuikerspiegel. Hij schreef naar aanleiding van zijn ervaringen het dieetboek 'VB6: Eat Vegan Before 6:00 to Lose Weight and Restore Your Health...For Good'. 

Bitmann begon met het dieet nadat zijn arts hem had gezegd dat zijn cholesterol en bloedsuikerspiegel moesten dalen en hij medicatie moest gaan slikken. Een vriend suggereerde echter dat Bittman beter veganistisch kon gaan leven. Door zijn werk als culinair journalist was dat echter onmogelijk. Hij besloot daarom overdag zoveel mogelijk plantaardige producten te eten, maar bij het avondeten wel zijn eigen eetpatroon te hervatten.  

Voedingsexperte Daisy Connor zegt dat dit dieet efficiënt kan zijn, zolang je 's avonds maar niet overdrijft: "Bittman eet overdag geen wit brood, rijst, pasta, junkfood of drinkt geen alcohol, hij beperkt zich dan tot groenten, volkorenproducten, peulvruchten, noten en zaden. Dat is een goede manier om meer gezonde producten te eten, zolang je maar niet overdrijft net voor het slapen gaan met het inhalen van veel ongezonde produkten. Als je 's avonds met mate van meer ongezonde producten geniet dan kan het werken." 

Rubriek: dieet 

Superfood: de meest Gezonde Keuze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten