Vijftigplussers eerlijker over zichzelf op datingsites

Vijftig en zestigplussers zijn niet alleen de snelst groeiende groep die gebruik maken van online datingsites, ze profileren zich ook het eerlijkst. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Oudere vrijgezellen zijn niet alleen uit op een relatie, maar vooral op gezelschap. Dat blijkt uit een groot onderzoek dat een team van de Bowling Green State University in Ohio hield naar gebruikers van datingwebsites. Ook werd duidelijk dat ouderen zich heel anders profileren op datingsites dan jongeren. Mensen tussen de 20 en 30 jaar zijn eerder geneigd om onrealistische en zelfs valse informatie over zichzelf en hun leven verspreiden.

Oudere vrijgezellen plaatsen vooral gewone, eerlijke foto’s van zichzelf en geven realistische karakterinformatie, zoals ‘jong van hart’ en ‘actief’.“De nadruk ligt duidelijk niet meer op de status en het uiterlijk”, zegt hoofdonderzoekster Wendy Watson in de Britse Telegraph. “Ze zijn vooral geïnteresseerd in eerlijkheid en proberen niet op te scheppen over hun uiterlijk of indruk te maken met hun boeiende sociale leven.” Meer over relatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten