Computerspellen zoals Brain Age helpen ouderen om de hersenen te trainen

Ouderen worden steeds handiger met de computer. Fabrikanten ontdekken een grote markt in ouderen en het computerspel Brain Age is hier een voorbeeld van. Het spel kan de cognitieve vaardigheden van ouderen verbeteren. Dit schrijven onderzoekers van de Japanse Tohoku University.
Een groep van 32 ouderen speelde gedurende vier weken minstens vijf dagen per week een kwartier het computerspel Tetris of Brain Age. Na deze vier weken bleken de executieve functies (= hogere controlefuncties van de hersenen) van de Brain Age-spelers iets verbeterd.

Ook konden de ouderen na vier weken Brain Age spelen wat sneller informatie verwerken. Andere cognitieve vaardigheden, zoals geheugen en aandacht, bleven hetzelfde. Volgens de onderzoekers is het mogelijk om in relatief korte tijd vaardigheden te verbeteren die met de jaren slechter worden. Computerspellen kunnen dus helpen om de hersenen te trainen en bepaalde functies zelfs te verbeteren. Meer gezondheid.

1 opmerking:

  1. Mijn inziens heeft het regelmatig spelen van Brain Age op elke leeftijdsgroep een positief effect. Echter, voor ouderen is het een mooie manier om in aanraking te komen met "computers" en moderne technologie, wat natuurlijk prachtig is.

    BeantwoordenVerwijderen