Vijftigplussers ervaren seks met nieuwe partner als beter

Bijna de helft van de 50-plussers die een nieuwe liefde vindt, ziet tegen de eerste vrijpartij op. Maar volgens de cijfers is dat nergens voor nodig, want de meesten vinden de seks met de nieuwe partner beter dan die met de oude partner. Dit blijkt uit een onderzoek van Plus Magazine. Het onderzoek werd gehouden onder 257 vijftigplussers die of door echtscheiding (60 procent) of door overlijden (40 procent) alleenstaand waren geworden.De meeste ondervraagden (72 procent) hadden een verbintenis van twintig jaar of langer achter de rug. Een kwart vond binnen een jaar een nieuwe partner. Voor de meesten duurde het echter langer voor ze een nieuwe partner vonden: vaak één tot drie jaar (37 procent). De rest vond de nieuwe liefde na vier tot zes jaar (19 procent) of heeft zelfs meer dan zes jaar gewacht op een herkansing in de liefde (20 procent). Toen die nieuwe liefde er eenmaal was, was er meestal ook snel een sexuele relatie. Ruim 53 procent had seks binnen een maand, de rest deed het rustiger aan. Ruim 40 procent wachtte tussen de één tot zes maanden voordat ze seks hadden.

Onzekerheid
Bijna de helft (48 procent) zag die eerste vrijpartij met angst en beven tegemoet. Ze waren vooral bang voor een teleurstelling (45 procent) of vreesden dat de herinnering aan hun vorige partner hen in de weg zou zitten (25 procent). Sommigen schaamden zich voor hun lichaam (15 procent), vooral voor het niet meer zo strakke lijf. Die vrees verdween als sneeuw voor de zon toen ze eenmaal aan het vrijen waren.

Seks toch beter
Voor verreweg de meesten (70 procent) is de seks met de nieuwe partner beter dan die met de oude partner. Er zijn minder remmingen, het stel heeft samen meer ervaring en lichamelijk 'klikt' het beter dan vroeger. Er is meer tederheid en ook meer liefde, aldus een aantal lezers. Tijdens een langdurige relatie raakt je eigen seksualiteit verweven met die van je partner. Als je dan met een ander gaat vrijen, leer je ook jezelf opnieuw kennen, zo ondervond 86 procent. Dit kan meehelpen om de seks als spannender en beter te ervaren. Bron: Plusonline
Meer over seksualiteit.

3 opmerkingen:

 1. aangezien dat vroegere sexbelevenissen toch weer snel vergeten worden, lijkt het mij normaal, dat wat er in het heden gebeurd fijner lijkt vooral omdat je er tegenop ziet om met de nieuwe partner sex te hebben uit angst voor teleurstelling. ik ben 40 jaar getrouwd en geniet denk ik nu meer dan vroeger. misschien omdat je er nu uitgebreid de tijd voor neemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In je eerste relatie is het ook zo dat alles nieuw is en opwindend. het is juist de kunst om dat vast te houden en elkaar steeds beter te leren kennen. Als seks vanzelf gaat omdat het nog nieuw is maak je je niet zo druk over wat de ander lekker vind, het gaat toch vanzelf.... Pas later krijg je de kans (doe er iets mee) om uit te vinden wat je partner opwind en hoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is dit onderzoek gedaan bij mensen die pas een nieuwe realtie hebben en nog verliefd zijn en sex hebben of is dit onderzoek gedaan bij mensen die al lang een tweede realtie hebben?

  Ik hoor nu vaak van mensen dat ze eerst spannend en leuke sex vinden bij een nieuwe relatie maar dat later dit overgaat omdat het verliefd zijn is uitgewerkt. In de eerste verliefdheidfase wil je ook zo fijn en lief mogelijk zijn voor je partner. Je doet extra je best om een aantrekkelijk partner te zijn. De volgende fase breekt aan en dat daar weer de problemen komen omdat ze deze ook al in hun eerder relaties hadden. Houden van relatie is in mijn ogen een respectvolle liefde sexrealtie en houden van elkaar zoals je bent. Ook in dagelijks leven.

  Ik merk dat tweede liefdes (ontstaan door een scheiding, niet door een sterfgeval) vaak zo opgehemeld wordt. Merk dit ook op mijn werk. Degene die wil scheiden maakt er zo leuk verhaaltje van. De ene weer de pretweek met de nieuwe vriendin en de andere week de zorg van de (stief)kinderen (Bah en gestegel met de expartners hierover want de expartners mogen liefst geen pretweek hebben maar moet goede ouders voor de kinderen zijn). Ze promoten bij de getrouwde mannen alszijnde dat deze mannen lozers zijn dat ze bij hun gezin blijven. Ze moeten de kans van een nieuwe prikkelde (sex) leven niet laten lopen. Dit is hun laatste kans op geluk. Ik heb nu op korte termijn al 4 van deze gevallen 3 mannen en 1 vrouw, die geloven in dit nieuw sexgeluk. Alles moet er voor wijken. Huwelijk en gezin moeten er voor kapot gemaakt worden. Er zijn geen grenzen. De achterblijvende partner en soms zelfs de eigen kinderen wordt ook kapot gemaakt want er is helemaal niets goed aan deze partner en eigen kinderen hoe deze ook zijn best doet op alle vlakken. Er is alleen een tunnelvisie namelijk een nieuwe relatie/ nieuw gezin ( liefst geen samengesteld geeft ook weer gedoe) beginnen en alle (sex) problemen zijn (tijdelijk) opgelost.

  De achterblijvende partners moeten hiervoor vaak de zorg voor de (klein)kinderen dragen, finaciele puinhoop beperk zien te houden ect. Ook op werk want omdat ze verliefd zijn verwaarlozen ze werk, door scheiding komen ze niet meer aan hun werk toe en ook de collega's kunnen dit opruimen. Wij moeten begrip hebben voor de geweldige (sex)relatie die ze nu hebben. (wordt ook over verteld). Ze zijn niet aanspraakbaar hierop. En dat allemaal voor de tweede kans op een sexrelatie omdat ze niet in staat zijn een spannend (sex)relatie met hun eigen partner te creeren.

  Vandaar mijn vraagtekens bij deze conclusie.

  BeantwoordenVerwijderen