Kuuroorden in Duitsland bieden een grote verscheidenheid aan verschillende weldadige therapieen

Kuuroorden hebben in Duitsland een lange en grote traditie. Hier zijn dan ook veel kuren ontstaan, zoals de Kneipptherapie, Mayrkuur en de Schrothkuur. Een kuuroord hoeft niet duur te zijn en biedt veel gezondheidsvoordelen.
 


De basis van de Kneipp therapie bestaat uit vijf elementen: water, beweging, voeding, planten en balans, uitgevonden door de Duitse Sebastiaan Kneipp (1821 - 1897). De F.X. Mayrkuur; De kuur van dokter Mayr is gebaseerd op een eeuwenoude traditie. Dit is een effectieve ontslakking van het darmstelsel. De Schrothkur; een kuur met drink en droge dagen uitgevonden door Johann Schroth (1798-1856), met warme en koude verpakkingen en speciale zout-, eiwit- en vetarme maaltijden.

Daarnaast heeft Duitsland de traditie van honderden thermen met eigen thermaal water en speciale watertherapieën. In Duitsland is een kuurvakantie een onderdeel van een gezond leven, zij zijn niet meer weg te denken in de vakantie-aanbiedingen van de Duitse hotels.

Puur en Kuur is dé reisorganisatie voor gezondheids- en wellnessreizen. Met kwalitatief en uitbegreid aanbod en individuele service is Puur en Kuur de marktleider in Duitsland met de laagste prijsgarantie. In het middelpunt van het programma staat de gezonde vakantie, vervolledigd met aantrekkelijke schoonheids-, Fitness-, en vrijetijdsaanbiedingen voor meer levenskwaliteit. Deze specialist uit Frankfurt biedt meer dan 1200 verschillende kuur-, gezondheids- ,schoonheids- , Fitness- en Wellness-aanbiedingen aan. De aanbiedingen zijn te boeken in meer dan 185 locaties in 35 landen.

De top- reisthema’s zijn: Wellness & beauty, ayurveda, klassieke kuren, thalasso, fango, preventie, luxe wellness & best spa, anti-aging, burnout-kuren, detox, vasten & afvallen, TCM, F.X. Mayr, yoga & pilates, golf, Nordic Walking, wandelvakanties, anti-burnout, alleenreizende, voeding & vasten, rondreizen en veel meer. Kijk voor meer over kuuroorden in Duitsland op Puur en Kuur!

Rubriek: reizen, kuuroorden

1 opmerking:

  1. Ik heb een ayurveda-kuur gedaan en dat was fantastisch. Echt een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen