Kloostertuin Hof van Heden in Kloosterburen: lusthof met bostuin, kloostertuin en boomgaard

In het hart van Kloosterburen ligt, op het voormalige terrein van het Norbertijner klooster SintJan, de Hof van Heden. In deze tuin (circa 1 hectare) worden verleden, heden en toekomst in een boeiend samenspel bijeengebracht. Op 20 juni wordt Het ‘Hof van Heden’ in Kloosterburen geopend.De tuin is net volledig hernieuwd en moet in de toekomst een 'lusthof' worden. Op de facebook pagina van Stichting SintJan kunt u de vorderingen in de tuin volgen.

De Hof van Heden is verdeeld in drie segmenten. In de zogeheten ‘Bostuin’ zijn principes uit de permacultuur gebruikt bij de aanleg. De ‘Kloostertuin’ brengt kruiden, vergeten groenten, verfplanten en bloemen tot leven. En in de ‘Boomgaard’ zijn oude fruitrassen te vinden. Voor kinderen is er in de tuin een plek gecreëerd waar ze naar hartenlust kunnen rennen, klimmen en lekker kunnen spelen.

Op 20 juni wordt de geheel gerenoveerde tuin feestelijk geopend. Vanaf 11.00 uur is er theater, muziek, workshops, kraampjes met textiel, keramiek, plantjes en nog veel meer. Op het terras kunnen de bezoekers genieten van een drankje en heerlijke, zelfgebakken taart of van een maaltijd bereid met lokale producten. ’s Avonds is er een dansfeest in de monumentale schuur naast de tuin.


De kloostertuin is altijd toegankelijk en het bezoek is gratis.
Adres: Kloostersingel/SintJansstraat te Kloosterburen
Email: info@sintjankloosterburen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten