Hoe kun je nog beter zoeken in Google?

We zijn allemaal gewend om iets op te zoeken via Google. Er zijn echter in Google nog veel meer mogelijkheden om op een andere manier en meer specifiek te zoeken. Kijk hieronder voor 6 tips waarmee je heel specifiek kunt zoeken in Google, bijvoorbeeld met een eigen foto naar resultaten zoeken of zoeken in andere websites met een trefwoord.
Foto zoeken
Hoe je een afbeelding op kunt zoeken weet waarschijnlijk iedereen, maar je kunt ook zoeken mét een afbeelding. Dit doe je door simpelweg naar Google afbeeldingen te gaan en dan op het camera-icoontje te klikken. Sleep of upload een foto in de zoekbalk en klik op zoek. Google geeft je dan resultaten die lijken op of het zelfde zijn als de afbeelding waarmee je zocht. 

Aanhalingsteken
Je eigen naam googlen, iedereen heeft dat vast wel eens gedaan. Heet je nou Jan-Peter de Boer en krijg je altijd resultaten met Jan-Peter Balkenende? Typ dan eens je naam tussen aanhalingstekens, dus “Jan-Peter de Boer”. Google zoekt dan specifiek op die naam en je krijgt geen resultaten met Jan-Peter Balkenende. Uiteraard werkt dit ook voor andere zoekcombinaties. “Bronzen medaille” geeft alleen resultaten waar ‘bronzen’ en ‘medaille’ samen in voorkomen.

Zoeken in een andere site
Met Google kan je ook zoeken in een andere site. Typ na je zoekterm(en): site:(hier website). Wil je bijvoorbeeld ‘hond’ zoeken op de site van de Dierenbescherming, dan typ je in de Google zoekbalk: hond site:dierenbescherming.nl. Je krijgt dan alleen zoekresultaten van ‘hond’ op sites van de Dierenbescherming.

Zoeken in alleen Nederlandse sites
Vind jij het soms ook knap irritant dat er ook Engelse sites tussen je zoekresultaten staan, wanneer je zoekt met een Nederlands woord? Je kunt Google de opdracht geven alleen te zoeken op een site van een bepaald land. Het enige wat je hiervoor hoeft te weten, is de extensie van het land. Voor Nederland is dat .nl, voor België .be etc. Wil je bijvoorbeeld informatie over de Amerikaanse acteur Channing Tatum, maar heb je geen zin in Engelse resultaten, typ dan in: Channing Tatum site:.nl. Je krijgt minder resultaten, maar wel allemaal Nederlandse sites.

Google als rekenmachine en woordenboek
Google kan sommen voor je oplossen. Typ de som in en Google berekent de uitkomst voor je. Bijvoorbeeld: 46350*32442, binnen een mum van tijd geeft Google je de oplossing: 1503686700. Hetzelfde trucje werkt met het definiëren van woorden. Typ define: voor het woord dat je wilt weten en Google geeft je de betekenis. Bijvoorbeeld: define: herbivoor, Google geeft je de volgende definitie: Een herbivoor is een planteneter.

De asterisk
Weet je een bepaald spreekwoord niet helemaal meer? Dan is de asterisk handig, oftewel het sterretje (*). Als je bijvoorbeeld intypt: Door de * het bos niet meer zien, dan zal Google het * voor je opvullen met een woord. Je kunt de asterisk ook gebruiken als je een bepaalde filmquote niet meer weet: life is like a * you never know what you gonna get. Al snel kom je er achter dat het ‘life is like a box of chocolates you never know what you gonna get’ moet zijn. 

Rubriek: tips computer