Historisch Nieuwsblad presenteert revolutionaire app: Unlock history!

Foto: Historisch Nieuwsblad

Historisch Nieuwsblad heeft een app ontwikkeld die uniek is in de wereld. Unlock History is een interactieve documentaire, gecombineerd met een ‘schatkamer’ vol achtergrondinformatie en bronnen. Het eerste verhaal gaat over Het wonder van de Gouden Eeuw.


In drie delen vertelt de voice-over van acteur Peter Blok hoe een losse verzameling provincies in opstand komt tegen het Spaanse gezag. Bijna tegen wil en dank ontstaat zo de Republiek der Verenigde Nederlanden. Bovendien legt de oorlog de basis voor de welvaart van de Gouden Eeuw.

Het verhaal wordt verteld in prachtig geanimeerde beelden en prenten. Loop met de edelen het paleis van landvoogdes Margaretha van Parma binnen om het Smeekschrift aan te bieden. Vlieg in vogelvlucht over het zestiende-eeuwse Amsterdam of proef de hutspot na het ontzet van Leiden.

Voor de gebruiker is een actieve rol weggelegd: zo kan hij met een swipe de geuzen helpen Den Briel te veroveren of een beeld omverhalen in de Beeldenstorm. Lees het artikel verder op Historisch Nieuwsblad.

Rubriek: geschiedenis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten