Nieuwe behandelingen tegen kanker veelbelovend!

Velen van ons hebben kanker in hun naaste omgeving meegemaakt of lijden zelf aan deze vreselijke ziekte. Toch is het volgens onderzoekers nog maar een kwestie van tijd voordat kanker een chronische ziekte zal zijn. In de uitzending van de "Wereld draait door" van 9 oktober vertelden onderzoeker René Bernards, arts Jan Schellens en patiënte Nellie Bos over de veelbelovende nieuwe behandelingen tegen kanker. Hiervoor is het noodzakelijk dat zoveel mogelijk mensen een donatie doen, zodat ontwikkeling van nieuwe behandelingen nog sneller kan gaan.Morgen bestaat één van de meest vooraanstaande instituten op het gebied van kankeronderzoek 100 jaar. Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis begon in 1913 met 7 bedden en een onderzoekskamertje, waar de patiënten de muizen in het laboratorium konden ruiken. Dat is nu wel anders! René Bernards, onder andere als onderzoeker verbonden aan het AvL, was afgelopen mei al te gast bij DWDD en deed toen veelbelovende uitspraken over de ontwikkeling en voortgang op het gebied van de behandeling van kanker. Het feit dat onderzoek en behandeling onder één dak zitten maakt dat ontwikkelingen snel kunnen gaan. Iets dat de gasten in deze uitzending perfect illustreren: onderzoeker René Bernards, arts Jan Schellens en patiënt Nellie Bos vertelden dat de nieuwe behandelingen zeer veelbelovende resultaten laten zien en dat het inderdaad niet lang meer zal duren dat kanker een chronische ziekte zal zijn.

Helaas heeft de donatie voor onderzoek naar kanker veel te lijden onder recente negatieve berichtgeving over o.a. Alpe d'Huez. Dit staat het onderzoek in de weg en het is daarom erg belangrijk dat mensen doneren aan het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, zodat het onderzoek in  hoog tempo kan doorgaan. We willen allemaal graag dat er snel een goede behandeling beschikbaar komt, die kanker tot een goed te behandelen chronische ziekte zal maken. Ieder zal daaraan zijn deel moeten bijdragen. Volgens onderzoeker René Bernards is er jaarlijks 5 miljoen euro nodig voor dit onderzoek. Als iedereen minimaal 5 euro overmaakt, dan kan het onderzoek op hoog tempo doorgaan! Kijk voor meer op de website van ALV.

Voor de donatie kunt terecht bij de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. De uitzending van 9 oktober is binnenkort terug te zien op DWDD.

Rubriek: gezondheid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten