Mannen die pijnstillers voor rugpijn slikken hebben vaak last van erectieproblemen

Uit onderzoek is gebleken dat mannen die langdurig pijnstillers slikken voor bijvoorbeeld rugpijn vaker last hebben van erectieproblemen. Het gaat om opioïden, zoals Tramadol. De pijnstillers doen bij mannen mogelijk dus meer dan alleen de pijn verlichten.

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat mannen die last hadden van erectiestoornissen of een laag testosterongehalte en daar medicatie voor krijgen voor erectieproblemen vaak ook al opioïden slikten voor chronische rugpijn. "Langetermijngebruik van deze pijnstillers kan leiden tot erectieproblemen", aldus onderzoeker Richard Deyo van het Kaiser Permanente Center for Health Research in Portland.

Hoewel het onderzoek geen oorzakelijk verband laat zien, denkt Deyo dat bij het bepalen van een behandeling wel rekening gehouden dient te worden met deze bijwerking. Veel voorgeschreven opioïden zijn tramadol, hydrocodon, oxycodon en morfine. Langdurig gebruik wordt gezien als meer dan 120 dagen.

Bij de studie zijn 11.000 mannen betrokken met rugpijn. Meer dan 900 van hen kregen ook medicijnen voor erectieproblemen. Oudere mannen kregen vaker medicijnen voorgeschreven voor erectieproblemen, maar na correctie voor leeftijd gebruikten mannen met opioïden nog altijd 50 procent vaker deze geneesmiddelen.

Rubriek: erectiestoornissen 

Erectieshop met veel keuze

Geen opmerkingen:

Een reactie posten