Luxe privéklinieken voor verslavingen en burnout in o.a. Thailand en andere exotische oorden worden nog steeds vergoed

Bent u verslaafd of hebt u een zware burnout? Dan is het, ondanks zware bezuinigingen in de gezondheidszorg nog steeds mogelijk om geheel verzorgd en vergoed naar privéklinieken in binnen-en buitenland te gaan. 50plusje ontving een boze brief van een lezer over deze tegenstrijdigheid in de gezondheidszorg. Bejaarden worden nog maar 1 keer per week gedoucht, maar als u een alcoholprobleem hebt dan gaat u 2 maanden geheel verzorgd naar een luxe resort in Thailand of Zuid-Afrika om te proberen van deze verslaving af te komen.Veel mensen weten niet dat als zij aan een alcohol- of drugsverslaving lijden (ouderen raken steeds vaker verslaafd aan alcohol), zij kunnen afreizen naar bijv. Thailand, het exotische Antigue, Portugal of Zuid-Afrika om in alle comfort in een luxe resort aan hun verslaving te werken. Dit wordt meestal nog volledig vergoed. Voorbeelden hiervan zijn volop te vinden op internet. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een luxe kliniek in Thailand of Zuid-Afrika, maar er zijn nog legio andere mogelijkheden, zoals Antigua, Portugal en de VS, allemaal vergoed.

Waarom deze buitenlandse klinieken worden vergoed is voor velen niet makkelijk te begrijpen, maar misschien is het uiteindelijk toch goedkoper dan een behandeling in Nederland. Hierdoor zullen de kosten uiteindelijk lager uitvallen dan een behandeling in een kliniek in Nederland.

Daar zijn meer voorbeelden van te vinden. In Noorwegen hebben ze al ontdekt dat bejaardenzorg in Spanje goedkoper is dan in Noorwegen, waardoor er nu ladingen vol Noorse bejaarden hun laatste dagen in een goed verzorgd Noors bejaardenhuis in zonnig Spanje slijten, i.p.v. in de kou in dure Noorse bejaardenhuizen. Familie is welkom in speciale gastenverblijven, zodat ouderen hun kinderen en kleinkinderen kunnen blijven zien.

Het is dus niet altijd duurder en een verspilling om naar het buitenland te gaan voor bijv. een verslaving, maar het blijft natuurlijk wel moeilijk te begrijpen voor mensen die in Nederland steeds vaker tegen zware bezuinigingen aanlopen. Er zijn wel veranderingen op komst, maar tot nu toe kunt u nog steeds naar een luxe resort om uw alcohol-of drugsverslaving te bevechten. Als die mogelijkheid er is, kun je het mensen niet kwalijk nemen dat ze daar gebruik van maken, zeker niet als blijkt dat een behandeling succesvol kan zijn.

Rubriek: alcohol