Lentegevoel: Stamppotje van raapstelen

Raapstelen zijn nu weer volop te krijgen en dat nodigt uit om van deze heerlijke lentegroenten een smakelijk stamppotje te maken! De groenten moeten liefst dezelfde dag worden gebruikt, want raapstelen zijn een dag later vaak al verlept. Knapperige verse raapstelen zijn zo lekker dat je er een hele bos van door de aardappelen kunt stampen. Dit recept is voor 3 personen.







Ingrediënten:
- een flinke bos raapstelen (500 gram)
- zak voorgekookte aardappelen 650 gram (Lidl)
- paar plakjes bacon of ontbijtspek
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- kippenbouillonblokje en/of zout
- flinke hoeveelheid zwarte peper
- olijfolie
- optioneel een rood pepertje in stukjes gesneden

Bereiding:
- Prik een paar gaatjes in het zakje voorgekookte aardappelen en kook ze in 11 minuten gaar in de magnetron.
- Was de raapstelen goed en snij ze in fijne stukjes. Laat ze uitlekken in een vergiet.
- Snipper de ui, knoflook (even eventueel het pepertje) en snij de bacon in stukjes.
- Verhit een paar eetlepels olijfolie in een flinke pan waar de aardappels en alle raapstelen in passen.
- Bak de stukjes bacon of ontbijtspek en doe er daarna de ui, knoflook en peper bij.
- Voeg het bouillonblokje toe en zwarte peper.
- Bak alles goed aan en voeg dan de uitgelekte gesneden raapstelen toe. Schep alles goed door elkaar en zet dan direct het vuur uit tot de aardappels gaar zijn en erbij gaan.
- Stamp de raapstelen en de aardappels door elkaar (met wat jus). Voeg nog wat zout en peper toe.

De stamppot is het lekkerste met een beetje extra jus, dus bak er gehaktballen of kipfilet bij waar jus van kan worden gemaakt. Eet smakelijk!

Rubriek: recepten


Geen opmerkingen: