11 redenen waarom citroenen goed zijn voor je gezondheid!

Citroenen zijn zeer gezond en hebben veel voordelen voor je gezondheid. Het is niet voor niets dat in grote delen van de wereld vaak rijkelijk citroensap over het eten wordt gesprenkeld, om op die manier extra citroensap binnen te krijgen. De flavonoïden in het sap zijn sterke anti-oxidanten, wat een reden is waarom citroenen nuttig zijn bij de behandeling van veel kwalen. Hier zijn 11 redenen om zo snel mogelijk te genieten van de citroen!


1. Helpt om nierstenen te voorkomen
Het drinken van een halve kop citroensap per dag verhoogt het citraat-niveau in de urine. Studies hebben aangetoond dat dit kan beschermen tegen de vorming van nierstenen.
   

2. Verzacht een zere keel
Het mengen van citroensap met honing kan helpen tegen keelpijn.

3. Helpt bij het verliezen van gewicht
Er zijn nieuwe studies waarbij wordt aangetoond dat citroen kan helpen om gewicht te verliezen. Citroensap bevat pectine, een oplosbare vezel die kan helpen bij het afvallen.

4. Een gezond begin van de dag
Laat cafeïnehoudende dranken zoals koffie en thee achterwege en begin de dag met warm water met vers citroensap om uw spijsverteringskanaal te stimuleren en extra vitamine C binnen te krijgen.
    
 

5. Helpt tegen jeuk
Als je last hebt van een insectenbeet of branderige pijn door brandnetels of andere planten, gebruik dan de combinatie van citroensap met maizena om de pijn te verlichten. Maak er een papje van en smeer het op de pijnlijke plek.


 6. Helpt bij de spijsvertering
Zelfs Dr Oz gelooft in de kracht van citroensap voor gewichtsverlies. Hij geeft de tip om een mengsel van citroensap met lijnzaad te gebruiken om afvalstoffen sneller uit je lichaam te verwijderen en sneller af te vallen.

7. Antikankereigenschappen 
Studies hebben de werking tegen kanker van citroenen aangetoond. Ze helpen om de beschadiging van cellen tegen te gaan. Beschadiging van cellen kan leiden tot de vorming van kankercellen.

8. Kaliumgehalte verhogen

Bananen zijn niet de enige manier om te zorgen voor voldoende kalium in het lichaam. Naast vitamine C bevatten citroenen namelijk ook 80 milligram van dit mineraal dat helpt om je lichaam sterk en lenig te houden.
    
 

9. Koortsverlagend
Zodra je koorts krijgt is het goed om citroensap in je thee te doen of te drinken in een glas warm water. Het zal helpen om de koorts sneller te laten zakken.

10. Balanceert de pH balans in je lichaam
Het lijkt tegenstrijdig omdat citroenen erg zuur zijn, maar ze helen toch om de pH balans in je lichaam te herstellen.


11. Geeft een mooie huid 
Citroensap helpt om de afvalstoffen sneller uit je lichaam te verwijderen. Dit heeft ook invloed op je huid, waardoor deze er gezonder en gladder zal uitzien als je dagelijks vers citroensap gebruikt!


Rubriek: gezondheid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten