Een eiwitrijk dieet kan helpen om minder te snacken in de avond

Heb jij ook zo'n last van de trek in zoetigheid of snacks in de avond? Probeer dan eens de dag te beginnen met een eiwitrijk ontbijt. Natuurlijk is het al bekend dat het belangrijk is om te ontbijten, maar dat het type ontbijt je snackgedrag in de avond beïnvloedt, is nieuw. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat het eten van een eiwitrijk ontbijt je kan helpen om ’s avonds zoete en vette snacks te laten staan.
Wetenschappers van de University of Missouri onderzochten het eetpatroon van twintig vrouwen met overgewicht of obesitas die normaal gesproken hun ontbijt oversloegen. Een aantal kregen een ontbijt met eieren of mager rundvlees, een aantal aten ontbijtgranen met een gewone hoeveelheid eiwitten en de rest at nog steeds niets.
Wie het eiwitrijke ontbijt hadgegeten bleek later op de dag nog steeds een verzadigd gevoel te hebben en had in de avond minder behoefte aan vette of zoete snacks.
Met een eiwitrijk ontbijt begin je de dag goed omdat je niet alleen gezonder eet, maar ook omdat het ervoor kan zorgen dat je afvalt. Als je niet gewend bent om goed te ontbijten en je ook worstelt met je gewicht, dan is het dus aan te raden om dit eens te proberen.
Rubriek: dieet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten