Behandeling tegen prostaatkanker leidt vaak tot erectiestoornissen

Uit cijfers van het Macmillan Cancer Support blijkt dat de operaties, bestralingen en hormoontherapieën om prostaatkanker te bestrijden veelvuldige erectiestoornissen veroorzaken.
Er kan sprake zijn van permanente schade aan zenuwen. Wanneer deze schade tijdelijk is, kan de behandeling zorgen voor een psychologische drempel in het seksleven. Zo’n 160.000 Britse mannen hebben door de behandeling tegen prostaatkanker nauwelijks of geen seksleven meer. Gezien het toenemende aantal kankergevallen, zou dit getal in 2030 wel eens verdubbeld kunnen zijn. 

Jane Maher van Macmillan Cancer Support zegt dat deze cijfers laten zien dat het om een groot probleem gaat waar niet voldoende aandacht voor is. “Velen kunnen geholpen worden door een betere ondersteuning en door tijdig in te grijpen.". 

De organisatie pleit voor gespecialiseerde verpleegkundigen en betere psychologische ondersteuning voor prostaatkankerpatiënten. Omdat veel mannen zich schamen voor erectiestoornissen, zouden zij meer aangemoedigd moeten worden om hulp te zoeken bij hun arts, zodra ze merken dat ze aan erectiestoornissen gaan lijden na de behandelingen.

Rubriek: prostaat 

Erectieshop met veel keuze

Geen opmerkingen:

Een reactie posten