Wilde Rozenolie van Weleda voor een soepele en zijdezachte huid

We zijn altijd op zoek naar wondermiddeltjes die onze huid weer wat jeugdig elan teruggeven. Helaas zijn de meeste crème's die dat beloven erg duur en geven niet altijd het resultaat dat we verwachten. Daarom probeert 50plusje regelmatig wat goedkopere alternatieven die toch goede resultaten geven. Lijnzaadolie is al eens uitgeprobeerd, het heeft goede eigenschappen voor de huid, maar is erg vet. Wel goed om een masker van te nemen. De ontdekking van de Wilde Rozenolie van Weleda is echter een openbaring! De huid wordt er fluweelzacht door en voelt niet erg vettig aan.


In de beschrijving staat : "Deze verfijnde olie is een geheel natuurlijke huidolie die je alleen al vanwege zijn geur in hogere sferen brengt. De combinatie van rijke rozenbottelolie en zeer fijne amandelolie maakt de lichaamshuid glad, soepel en fluwelig. Wilde Rozenolie is ’s winters een goed middel om de kou te weren ’s zomers helpt dagelijks inwrijven met wat olie op armen en benen tegen een droge, schilferende huid. Ook als de huid van de hals haar strakheid verliest kan een dagelijkse inwrijving merkbaar verbetering brengen. Deze olie is vooral geschikt om na het baden te gebruiken. Omdat er alleen plantaardige en geen minerale oliën in verwerkt zijn, wordt Wilde Rozenolie goed door de huid opgenomen. Het beste resultaat wordt bereikt als de olie dun wordt opgebracht op een nog wat vochtige huid en vervolgens wordt ingemasseerd".

Review: Eigenlijk had ik de olie vooral aangeschaft om mijn schrale handen mee in te smeren. Eenmaal op de handen aangebracht merkte ik dat mijn handen daarna de hele dag superzacht bleven, wat zelfs bij een duurdere handcrème niet gebeurt. Toen ik de stoute schoenen aantrok en het op mijn gezicht smeerde, merkte ik dat mijn huid een soort frisse en soepele zijdezachte uitstraling kreeg die ik met een crème niet ervaar. Meestal blijft er dan een soort vettige laag achter, omdat de meeste crème's voor een oudere huid vaak toch wat vetter zijn. Dat is nodig, maar tegelijkertijd vaak storend omdat het glimt. 

Het is aan te raden om de olie (een klein beetje is voldoende) voor het slapen gaan op de droge huid van het gezicht te smeren, even te laten intrekken en dan eventueel overtollig vet met een tissue te verwijderen. Dit kun je ook in de ochtend doen en de olie als dagcrème gebruiken. De huid krijgt een soort fluwelige uitstraling en voelt soepel aan. De Wilde Rozenolie van Weleda kost ongeveer 15 euro en is verkrijgbaar bij drogisterijen, apotheken of online te bestellen.

Rubriek: huidverzorging