Uitstapjes Friesland: Kinderspeelparadijs Aeolus in Sexbierum

Aeolus is dit jaar genomineerd als een van de tien leukste uitjes in Friesland met kinderen. Bij Aeolus in Sexbierum kunnen kinderen spelen in een hele grote piramide, zich uitleven in de speelhal, muziek maken in de muziekstudio,  ‘technogolf’ spelen en hun eigen schaduw vangen in het Experimentarium.Zo is er een ontdekkingspiramide, een bungee trampoline en een klimwand! In de glazen piramide van Aeolus is van alles te beleven. In het Experimentarium staan maar liefst 50 doe-dingen. Speel het altijd-raak-biljart, probeer je eigen schaduw vast te houden, los een schot met het luchtkanon of werp een blik in de oneindige spiegelkubus. Ook is er de Technogolf, een minigolfspel waar je al spelende op de twaalf banen technische verrassingen tegenkomt. Dat maakt het golfen extra spannend. Ook kunnen kinderen zich een echte autocoureur wanen op het circuit. In de zomer kun je zowel binnen als buiten spelen.

Bij Aeolus kan ieder kind zich helemaal uitleven. De kinderen van 1 t/m 14 jaar kunnen rennen, springen, klimmen en er is heel veel om te ontdekken. Ook voor de volwassenen is het ontdekkingscentrum een leuke ervaring! Niet alleen binnen is er veel ruimte, ook op het buitenspeelterrein vind je leuke attracties zoals: een levensgrote Mig-21, een Brandaris klimtoren een bungee-trampoline en nog vele andere leuke dingen. Natuurlijk mag springen op een van de vele andere trampolines hierbij niet ontbreken.

Ballorig is een overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Je kunt klimmen, klauteren, glijden, springen, spelen in de ballenbak en nog veel en veel meer...Voor de jongste kinderen t/m 4 jaar is er een aparte speelruimte. Kijk voor meer info op Aeolus

Rubriek: uitstapjes