Uitstapjes Friesland: Hannemahuis in Harlingen

Gemeentemuseum Het Hannemahuis in Harlingen werd in 1957 gesticht door Leendert Jacobus Hannema. In het museum staat de stadsgeschiedenis van Harlingen centraal. Het museum richt zich op de geschiedenis en kunstgeschiedenis van Harlingen. Het museum heeft een zeer gevarieerde collectie bestaande uit scheepsmodellen, nautische instrumenten, schilderijen, zilverwerk, aardewerk en tegels, klokken, het complete werk van de in Harlingen geboren schrijver Simon Vestdijk en tal van andere zaken.Wat is er allemaal te beleven in het Hannemahuis?
- Beleef mee hoe de laatste Harlinger walvisvaarder vastliep in het poolijs.
- Zie hoe men in 1760 jenever maakte in de stokerij.
- Monster aan op de scheepvaartafdeling.
- Droom weg bij het miniatuurhuis.
- Bewonder het flonkerende zilversmeedwerk van Harlinger ambachtslieden.
- Laat u in de kunsthandel uit 1816 adviseren over de aankoop van een zeventiende-eeuws schilderij.
- Zwerf digitaal door de straten van het monumentale Harlingen.
- Laat schrijver Simon Vestdijk u het gedicht 'Stad aan de wadden' voorlezen.
- Ontdek hoe Harlinger aardewerk tegels uitgroeiden tot een befaamd exportproduct.
- Doe de audiotour (beschikbaar in Nederlands, Duits en Engels) en wandel als het ware door de geschiedenis van Harlingen.

Stadswandelingen door de historische binnenstad van Harlingen
De rijke geschiedenis van Harlingen is zichtbaar in de historische binnenstad. Wie door Harlingen wandelt, loopt als het ware door een openluchtmuseum. De ongeveer 550 monumentale panden herinneren aan de bloeiende economie uit het verleden. Jaarlijks stellen het Comité Open Monumentendag Harlingen en de Werkgroep Stadshistorie Harlingen een nieuwe rondwandeling door de binnenstad samen. De stadswandelingen duren circa 1,5 uur. De aantrekkelijk vormgegeven boekjes zijn uitgegeven door het Hannemahuis en kosten €2,50 per stuk. U kunt de rondwandelingen kopen in het Hannemahuis en bij het Toeristisch Informatiepunt. Kijk voor meer op Hannemahuis Harlingen.

Klik hier voor alle uitstapjes Friesland.

Rubriek: uitstapjes
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten