Spaanse pepers blijken kankercellen aan te tasten

Spaanse pepers blijken gezonder dan je denkt! Naast allerlei vitamines blijkt de peper ook grote hoeveelheden capsaicine te bevatten en laat dat nu net de stof zijn die volgens de laatste studies kankercellen kan bestrijden. Baat het niet, dan schaadt het niet, dus veel pepers eten!


De BBC besteedde enige tijd geleden aandacht aan een nieuwe studie van de Nottingham University waaruit blijkt dat capsaïcine, de stof die de scherpe smaak van rode pepers veroorzaakt, de mitochondriën van kankercellen aantast, waarna de betreffende cellen als het ware zelfmoord plegen. Gezonde cellen blijven daarbij onaangetast. Onderzoeker Dr Timothy Bates stelt dat capsaicine, evenals andere stoffen uit de familie der vanilloiden, het hart van de tumorcellen aantast, en dat daarmee mogelijk de achilleshiel van alle kankersoorten ontdekt is. Helaas valt met rode pepers weinig geld te verdienen, en het zal daarom nog wel even duren voordat artsen beginnen met het voorschrijven van een gepeperd dieet. 

Daarnaast blijken Spaanse pepers ook nog eens goed voor je hart en je cholesterolgehalte. Lees hier dit artikel.

Wil je regelmatig spaanse pepers eten? Maak dan een lekkere salsa van tomaten met spaanse pepers en doe dit op je broodbeleg of bij het eten.  

Wie niet gewend is aan gepeperd eten; hoe vaker je het eet, hoe lekkerder je het gaat vinden en hoe minder last je hebt van de 'hitte'.  

Belangrijk: Het regelmatig gebruiken van Spaanse pepers is een natuurlijke manier om meer weerstand te krijgen en eventueel ziekten tegen te gaan. Het is geen manier om kanker of andere ziekten te behandelen. Als een patiënt al kanker heeft, is het belangrijk om naar een arts te gaan en de voorgeschreven behandeling te ondergaan.

Rubriek: gezondheid