Uitstapjes: lopen over het wad en andere belevenissen

Door de crisis blijven brengen steeds meer mensen hun vakantie dichter bij huis door. 50plusje zal daarom regelmatig met tips komen over leuke uitstapjes in Nederland. Wie de natuur in al haar schoonheid wil ervaren kan meedoen aan wadlopen.


Wadlopen werd in de jaren ’60 en ’70 als sportieve prestatie mateloos populair. Sindsdien is de interesse in  lopen op het wad alleen maar toegenomen. Stichting Wadloopcentrum Pieterburen is de oudste wadloop-organisatie van Nederland. Zij namen al tienduizenden nieuwsgierige mensen mee op ontdekkingstocht. 

Uiteraard lopen zij de traditionele wadloopoversteken nog steeds. De laatste jaren wordt de wadlooptocht steeds meer een wadloopbelevenis waarin het wadlopen wordt gecombineerd met bijvoorbeeld varen, een eilandbezoek, zeehonden kijken of een streekmaaltijd.

2012 was voor SWP een geweldig jaar. Zo hebben zij het Waddengoud keurmerk behaald. Ook mogen zij het logo "Waddenzeewerelderfgoed” voeren en ontvingen ook nog de Nature’s Gift Award voor het beste natuuruitje. Kijk voor meer op Wadlopen.com.

Kijk voor meer uitstapjes op alle uitstapjes Groningen.  

Rubriek: uitstapjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten