Uitstapjes Groningen: Zeehondencrèche in Pieterburen

Een bezoek aan de Zeehondencrèche in Pieterburen is geschikt en interessant voor iedere leeftijdsgroep. Je kunt met eigen ogen zien met welke problemen zeehonden te maken hebben en wat de crèche daaraan doet. In de Zeehondencrèche kun je letterlijk in de keuken kijken. Met je entreekaartje sponsor je ook nog de zeehondencrèche!


Om het leefgebied van de zeehonden zo goed mogelijk te beschermen en om het opvangwerk optimaal en verantwoord te kunnen uitvoeren is wetenschappelijk onderzoek van groot belang en is gespecialiseerde kennis noodzakelijk. Daarom heeft wetenschappelijk onderzoek bij de Zeehondencrèche sinds de jaren '80 een belangrijke plaats ingenomen. Het onderzoek van de Zeehondencrèche is breed en beslaat meerdere disciplines, zoals populatiebiologie, toxicologie, immunologie, virologie, fysiologie, ecologie en ethologie.

In de Zeehondencrèche zijn verschillende arrangementen te boeken, o.a. Groepsarrangementen en Kinderarrangementen.

De ANWB heeft eind vorig jaar aan leden gevraagd hun favoriete uitjes per provincie en van Nederland te nomineren. Uit de ruim 30.000 reacties zijn per provincie 10 uitjes genomineerd. De Zeehondencrèche Pieterburen is genomineerd voor Leukste Uitje van Groningen! Kijk voor meer informatie op Zeehondencrèche.

 Kijk voor meer uitstapjes op alle uitstapjes Groningen.  

Rubriek: uitstapjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten