Uitstapjes Groningen: Museumspoorlijn S.T.A.R.

In Groningen zijn genoeg leuke uitstapjes te vinden. Wat dacht u van een bezoek aan de langste museumspoorlijn van Nederland? Deze ligt tussen Veendam en Musselkanaal. De Museumspoorlijn S·T·A·R  rijdt sinds 1994 met een historische stoomtrein en dieseltreinen tussen Veendam en Musselkanaal.


Het spoor loopt nagenoeg geheel langs de grens tussen Groningen en Drenthe, de Semslinie, en doorkruist daarmee de streek die bekend staat als de Veenkoloniën van Oost-Groningen.
Met een lengte van 26 km is het de langste museumlijn van Nederland. Een unieke lijn met veel kunstwerken over de vele wijken en kanalen. De nieuwe S·T·A·R (Stichting Stadskanaal Rail, beter bekend als Museumspoorlijn S·T·A·R ) werd in 1992 opgericht met als doel de spoorlijn te behouden als industrieel monument van de Veenkoloniën.

Naast het rijden in een stoomlocomotief is het ook mogelijk om te overnachten in een voormalige goederenwagon, die werd omgebouwd tot een pionierswagen. Dit als ode aan de zware leefomstandigheden van de eerste veenpioniers. Kijk voor meer informatie op S.T.A.R. 

Kijk voor meer uitstapjes op alle uitstapjes Groningen.  

Rubriek: uitstapjes