Uitstapjes Groningen: Museum Slag bij Heiligerlee

De Slag bij Heiligerlee is een belangrijk onderdeel van de vaderlandse geschiedenis. Tijdens de 80-jarige oorlog werden op deze plek in 2 uur tijd de Spaanse legers verslagen. De soldaten die het wel overleefden kwamen daarna om de moerassen in de omgeving. In het museum Slag bij Heiligerlee kun je in een capsule terug gaan naar de 16e eeuw.Voordat men het museum binnengaat, kan op verzoek door één van de vrijwilligers een korte inleiding worden gegeven van wat er zich voorafgaande en tijdens de Tachtigjarige Oorlog afspeelde. Hierin speelde Willem van Oranje Nassau in de strijd tegen de Spanjaarden een grote rol.

In de Slag bij Heiligerlee sneuvelde Graaf Adolf van Nassau, een broer van Willem. Ter herinnering hieraan werd in 1873 een standbeeld in Heiligerlee opgericht. Ook kan desgewenst een korte omschrijving worden weergegeven hoe het Oranjeleger heel toevallig zich genoodzaakt zag in Heiligerlee slag te leveren met de Spanjaarden.

Door middel van audio- en visuele middelen maakt u de voorbereidingen, de Slag zelf en het einde daarvan, van nabij mee. Men is getuige van De Slag en komt o.a. oog in oog te staan met Willem van Oranje Nassau. Een mooie gelegenheid om uw kennis van de vaderlandse geschiedenis op te frissen.
Kijk voor meer informatie op Museum Slag bij Heiligerlee.

Kijk voor meer uitstapjes op alle uitstapjes Groningen. 

Rubriek: uitstapjes