Uitstapjes Groningen: Dagje naar het Duitse waddeneiland Borkum

Nederlanders gaan massaal naar de Waddeneilanden, maar slaan vaak het Duitse waddeneiland Borkum over. Dit is jammer, want het is makkelijk te bereiken vanuit Eemshaven en een prachtig eiland. Borkum heeft prachtige zandstranden, een vuurtoren en prachtige oude vissershuisjes.


Je bootticket is ook geldig op het stoomtreintje, waarmee je het eiland kunt doorkruisen. Het eiland heeft een strandboulevard van wel 6 kilometer lang. De trein van de Borkumer Kleinbahn zet je af op slechts tweehonderd meter van het strand (sluit direct aan op de boot, je bootticket is tevens je treinkaartje). Wanneer je de trappen van de strandpromenade afdaalt, sta je versteld van het spierwitte zandstrand. De eilandbewoners zouden het voor geen goud willen ruilen. Om te laten zien hoe wit het zand is, kan je het in museum Dykhus vergelijken met strandzand van over de hele wereld.

Borkum heeft drie bewaakte stranden. Het Nordbad aan de boulevard is het drukst. Hier is van alles te beleven. Geniet van het uitzicht op de Noordzee en de brede zandbank die aan het eiland groeit.

Met een bootticket kun je zelf op stap gaan om het eiland te ontdekken, maar er zijn ook vele soorten arrangementen te boeken. Kijk voor informatie over het eiland op de website van Borkum. Informatie over de boottocht kun je vinden op Borkumlijn.

Kijk voor meer uitstapjes op alle uitstapjes Groningen.  

Rubriek: uitstapjes