Uitstapjes Friesland: Oudemirdummer kliffen

Foto: historiegaasterland.nl
De kliffen bij Oudemirdum zijn de hoogste van Nederland en hebben een rijke historie. Informatiecentrum Mar en Klif is een bezoekerscentrum dat zoveel mogelijk mensen, zowel toeristen als streekbewoners, het landschap, de natuur, de geschiedenis en de cultuur en alles wat daarmee samenhangt van de streek wil laten ontdekken, beleven en begrijpen.

De historie van de kliffen van Oudemirdum worden hier goed omschreven. Vanaf de kliffen heb je een prachtig uitzicht op het IJsselmeer. In Gaasterland is echter meer te beleven op het gebied van natuur. In het  gebouw van Informatiecentrum Mar en Klif vindt u in de tentoonstellingsruimten en in de heemtuin achter het gebouw informatie over de natuur, het landschap en cultuurhistorie van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Voor kinderen en volwassenen is er in en via het bezoekerscentrum veel te doen. Mar en Klif is tevens educatief centrum voor natuur, milieu en geschiedenis.

Toeristen en bewoners kunnen al fietsend en wandelend een bijna vergeten deel cultuur historie van Gaasterland en omgeving herontdekken. Gaasterland is bij uitstek een gebied om al fietsend en wandelend te ontdekken en beleven. Om het unieke landschap met haar rijke cultuurhistorie op een aantrekkelijke manier onder de aandacht te brengen, heeft Informatiecentrum Mar en Klif themaroutes ontwikkeld voor zowel fietsers als wandelaars. Website: Mar en Klif.

Kijk voor meer op alle uitstapjes Friesland.

Rubriek: uitstapjes