Uitstapjes Friesland: Opera Spanga

Foto: Facebook Opera Spanga
Opera Spanga noemt zich het Verona van Weststellingwerf en is sinds jaar en dag een verrassing in het open veld. Openluchttheater pur sang. Reeds 20 jaar vertoont dit operagezelschap eigentijdse interpretaties van klassieke opera’s, zoals Elektra en Mozart’s Donna Giovanna. Opera Spanga wordt volop geprezen om de bijzondere en originele artistieke benadering.


 

Trouwe Spangagangers weten Opera Spanga te vinden op deze geweldige locatie in het natuurgebied Rottige Meente. Berucht zijn de spartaanse bankjes en gestapelde pallets. Eten van een houten plank is het credo: saté, quiche en een biertje. Opera waar het thuishoort volgens Corina van Eijk: in het hart van de mensen.

In 2013 brengt Opera Spanga in samenwerking met het Fries Jeugd Harmonie Orkest
"Romeo en Julia, het paradijs ligt onder de voeten van je moeder". Shakespeare’s Romeo en Julia speelt zich af in de tegenwoordige tijd. Wanneer de spanningen, gevoed door onwetendheid en onbegrip door het verschil in cultuur en geloof, hoog oplopen en er net als bij Shakespeare doden vallen, komen er een aantal stoelen vrij in het orkest. Het orkest klinkt tragisch dun. De kaartverkoop start vanaf eind april 2013.
Kijk voor meer op Opera Spanga.

Kijk voor meer op alle uitstapjes Friesland.

Rubriek: uitstapjes