Uitstapjes Friesland: Museum Belvédère voor moderne en hedendaagse kunst in Friesland

In het schilderachtige Oranjewoud, vlakbij Landgoed Oranjewoud, ligt Museum Belvédère. Museum Belvédère is hét museum voor moderne en hedendaagse kunst in Friesland. Het museum toont twintigste eeuwse en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland in directe relatie tot beeldende kunst uit Nederland en Vlaanderen. Het accent ligt op schilderkunst die relaties aangaan met de omliggende landschappelijke sfeer.
Tot de vaste collectie van Museum Belvédère behoren onder andere werken van Jan Mankes, Hendrik Werkman, Thijs Rinsema, Jean Brusselmans, Jan Altink, Gerrit Benner, Willem Hussem, Roger Raveel, J.C.J. Vanderheyden en Robert Zandvliet.

Museumpark
Het moderne gebouw heeft een natuurlijke plaats in het nieuwe landschapspark. De donkere gevel valt bijna weg tegen de stammen van de bomen. Vanuit het museumcafé heeft u uitzicht op het museumpark met het grand canal, dat de moderne baroktuinen doorsnijdt. Aan het einde daarvan Landgoed Oranjewoud. Een museumbezoek kan dan ook goed worden gecombineerd met een wandeling door het moderne Museumpark Landgoed Oranjewoud of een langere wandeling door de bossen van Oranjewoud, waarbij de belvédère, uitkijktoren, kan worden bezocht of de overtuin, de vroegere tuin van het landgoed. Kijk voor meer op Museum Belvédère.

Kijk voor meer op alle uitstapjes Friesland.

Rubriek: uitstapjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten