De Keuringsdienst van Waarde over de wereld achter het Dode Zee badzout

De Keuringsdienst van Waarde ging in de uitzending van 17-01-2013 op zoek naar de waarheid achter Dode Zeezout. Van alle wereldzeeën is alleen de Dode Zee zo bijzonder, dat je hem in de winkel kunt kopen, als zout: Dode Zeezout. Een must voor elke serieuze badderaar. Goed voor je huid en hoofd, verfrissend voor je geest.
Maar wat maakt Dode Zeezout nu eigenlijk zo bijzonder? Is het de unieke samenstelling? De eeuwenoude geheimen die vermeld staan op het etiket? Of zijn het de 'revitaliserende' zouten en mineralen?
De Keuringsdienst van Waarde wordt tot het uiterste gedreven door badgeheimen en gaat op zoek naar de waarheid achter Dode Zeezout. Eentje die leert dat we de meeste geheimen met een korreltje zout moeten nemen.

In de uitzending kwam aan het licht dat alleen het echte Dode Zee badzout de geclaimde heilzame bestanddelen bevat die genezend zouden werken. Veel merken gebruiken echter alleen het restprodukt dat geen enkel mineraal meer bevat dat juist kenmerkend is voor de kwaliteit van het badzout. In o.a. de producten van de HEMA en Therme werd geen magnesium aangetoond en was het eigenlijk gewoon tafelzout waar je in ligt te badderen. Kijk voor de hele uitzending op De Keuringsdienst van Waarde.

Rubriek: gezondheid