Testosteron kan vrouwen helpen om het libido te verhogen tijdens de menopauze

Susan Rako meldde het al jaren geleden: testosteron kan vrouwen helpen om het verloren libido na de overgang terug te krijgen. Jane Fonda heeft dit boek schijnbaar ook gelezen, want de 73-jarige actrice zegt dat ze nog steeds een fantastisch liefdesleven heeft door het gebruik van testosteron.

De actrice beweert zelf dat ze op 71ste haar seksuele piek beleefde. Ze bekende wel dat ze medicatie op basis van het hormoon testosteron slikt om haar libido een boost te geven. "Ik ontdekte drie jaar geleden testosteron, dit geeft een verdwenen libido weer een boost. Je kunt testosteron in gelvorm, als pil of als pleister krijgen en het is relatief goedkoop." Zanger Robbie Williams bekende eerder dit jaar al dat hij testosteron injecteerde om zijn libido een boost te geven.

Hoewel testosteron aanzien wordt als een typisch mannelijk hormoon, maken vrouwen dit ook aan in kleinere hoeveelheden. Testosteron is belangrijk voor de lust. Het niveau van testosteron zakt na de menopauze, daarom schrijven artsen dit soms voor.

Toch zijn er ook nadelen aan het gebruik van testosteron verbonden. Fonda: "Ik moest ermee stoppen omdat ik er acne van kreeg." Twee jaar geleden straalde Fonda toen ze zei dat ze haar seksuele piek beleefde, ondanks het feit dat ze al een operatie aan haar knie en heup had ondergaan. "Mijn mooie uiterlijk komt 30 procent door mijn goede genen, 30 procent door goede seks, 30 procent door sport en een gezonde levensstijl met de juiste voeding en 10 procent heb ik te danken aan mijn plastische chirurg."

Britse experts juichen haar onthulling toe. Professor John Studd schrijft al 30 jaar testosteron voor. "Het verbetert niet alleen je libido, de voordelen zijn meer energie, meer zelfvertrouwen en een beter humeur. Door een juist evenwicht te zoeken, kun je vermijden dat neveneffecten als acne en overmatige haarbegroeiing optreden. Ook zouden testosteronpillen je cholesterol kunnen verlagen en het verhoogt het risico op hartaanvallen en beroertes." Klik hier voor meer informatie over het boek 'The hormone of desire' van Susan Rako. De vereniging van Britse gynaecologen waarschuwt dat de lange termijngevolgen van de behandeling met testosteron nog steeds ongekend zijn.

Voor wie liever probeert om het libido op minder ingrijpende manieren een boost te geven, zijn deze libidomiddelen misschien een tip. Meer testosteron.
 
LibidoPower
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten