Google Street View: op reis achter je computer

De meesten zullen ondertussen Google Maps met Street View wel kennen, maar voor diegenen die het nog niet kennen volgt hier een uitleg. Street View is ontzettend leuk om terug te gaan naar plekken uit je jeugd, je geboortehuis of locaties van vroegere vakanties. Er komen steeds meer locaties in het buitenland op Google Street View en dat maakt het ook handig om bijvoorbeeld een omgeving van een hotel te bekijken voordat je het boekt. De plaatjes in de reisgidsen geven niet altijd de volledige realiteit weer.Plaats zoeken via Google Maps
Als je de omgeving van een grotere plaats wilt bekijken, tik dan die plaatsnaam in op google. Laten we als voorbeeld Amsterdam nemen. Je ziet dan bij de zoekresultaten altijd een plaatje met een kaartje van Google Maps. Klik op dat kaartje en dan komt de plattegrond van Amsterdam in beeld. Je ziet nu het gele poppetje van Street View bovenaan de balk links. Hieraan kun je zien dat deze plaats Google Street View heeft. Dat is makkelijk als je naar locaties in het buitenland gaat, want dan zie je in een oogopslag of Streetview (al) beschikbaar is.

Adres invoeren
Heb je een adres in Amsterdam dat je wilt gaan bekijken, dan kun je dat adres in de zoekbalk achter het woord Amsterdam intikken. We tikken als voorbeeld in "Singel". Er verschijnen meerdere mogelijkheden, maar de bovenste optie is de Singel die wij zoeken. Klik daar op en dan verkleint de kaart zich en zie je een rode 'ballon' die weergeeft waar de Singel is. Door te klikken in die omgeving kun je de locatie nog dichterbij halen. Als je hebt besloten waar je wilt beginnen ga je het poppetje daar naartoe slepen door de cursor van je muis vast te houden tot je bent waar je wilt zijn. Zodra je het poppetje gaat slepen zie je allemaal blauwe lijnen. Dat zijn de straten die beschikaar zijn om te bekijken. Let daarbij op het kringetje wat je ziet als je het poppetje sleept, want daarmee kun je nog nauwkeuriger de locatie bepalen.

Navigeren met de pijltjes in de straatnamen
Zodra je het poppetje loslaat, verschijnt de locatie in het beeld van Street View en kun je gaan rondkijken. Dit vergt wel enige oefening, maar zodra je weet hoe je het beste kunt navigeren gaat de wereld voor je open. Je ziet straatnamen in beeld met pijltjes. Door op de pijltjes in de straatnamen te klikken ga je voor of achteruit in de betreffende straat. Wil je sneller gaan, dan kun je op het eind van een weg klikken als je daar een rondje op de weg ziet. Dat gaat sneller.

Navigeren met de navigatieknop
Links in beeld zie je boven de balk waar het poppetje staat een ronde navigatieknop. Hiermee kun je ronddraaien, zodat je als het ware helemaal rondom een locatie kunt kijken. Ook kun je, als je voor een huis staat naar boven richten of naar beneden.

Verkleinen en vergroten
De balk waarin het poppetje staat, heeft ook een functie om de plattegrond weer te vergroten of te verkleinen door een plusje en een minnetje.

Snel zoeken
Als je op zoek bent naar een kleinere stad, dan kun je misschien niet direct het kaartje van Google Maps vinden bij je zoekopdracht op Google. Je kunt dan altijd als bovenstaand beginnen met Amsterdam. Je kunt daarna in de adresbalk Amsterdam vervangen door de plaats of het adres in een andere stad of ander land. Je komt dan direct op de goede locatie. Als je vastloopt ga je gewoon weer terug naar het begin door bovenin de zoekopdracht te vernieuwen of opnieuw te bevestigen via 'Zoeken in Maps'. Heb je nog vragen over het gebruik van Street View, stel ze dan gerust via het reaktieformulier!
Meer over tips computer.

Auteur: 50plusje.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten