Designer Tom Ford kiest voor ouderen in fotosessie Vogue

Designer Tom Ford is voor de maand december gastredacteur van de Franse Vogue. Voor een fotospread in het tijdschrift kiest de ontwerper voor een bijzonder gewaagde fotosessie: een bejaard stel in passionele setting. De oudjes staan in de zeven pagina’s tellende fotosessie model voor verschillende sieraden.


Passie en trouw
Tom Ford zette zich af tegen dikke mensen, maar is wel gefascineerd door ouderen. De passionele fotoreeks is een reactie van Ford op de relatief jonge modewereld: ‘Ik word moe van de jeugdige cultuur. De hele samenleving is geobsedeerd door angst voor ouder worden, rimpels en grijs haar''. ''De maatschappij verafschuwt het, maar ik bewonder het. Voor deze juwelensessie had ik een man en vrouw in gedachten die al heel lang samen zijn, maar voortdurend naar elkaar verlangen en elkaar altijd trouw zijn.''

Fascinatie
Tom Ford zegt gefascineerd te zijn door vrouwen als Diana Vreeland, Georgia O’Kleeffe en Louise Bourgeouis. Vrouwen die volgens de ontwerper het ouder worden juist accepteren. Ford wist al eerder te choqueren toen hij in dezelfde Vogue een foto toonde van zichzelf, innig zoenend met fotograaf Terry Richardson. Kijk voor de fotoserie op Styletoday. Meer over beauty.

Meer haar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten