Intimiteit groot gemis na scheiding

Wat mist iemand het meest na een echtscheiding? De intimiteit en vertrouwdheid van een langdurige relatie, zo blijkt uit een nieuwe rondvraag op Singlessite.nl. Na een echtscheiding vallen een aantal aspecten bijzonder zwaar. Vooral de relatie met de ex-partner verloopt meestal moeilijk.

60 procent van de 500 ondervraagde singles heeft moeite met het gemis van een vertrouwde en intieme relatie na een echtscheiding. De onverwachte eenzaamheid, de zoektocht naar een nieuwe partner en het opbouwen van een nieuwe vriendenkring valt velen zwaar. Ook een terugval in de financiele situatie is vaak een probleem.

Slechts 13 procent heeft na een scheiding nog een goed, vriendschappelijk contact met de ex. Zijn er kinderen dan ligt dat aantal hoger. Bij een derde zorgen kinderen voor een beter contact tussen de ex-partners. Slechts 9 procent van de partners met kinderen heeft onderling geen contact meer. Het delen van het ouderschap en het feit dat de praktische zaken alleen moeten geregeld worden zijn vaak grote tegenvallers.

Niet enkel de relatie met de ex-partner brengt vaak teleurstelling. Ook het contact met de ex-schoonfamilie liggen moeilijk, net als de relatie met de gezamenlijke vrienden. Meer scheiding.

1 opmerking:

  1. Herkenbaar, heel herkenbaar. Onze echtscheiding verliep vorig jaar redelijk zonder kleerscheuren. Maar sindsdien merk ik dat het me toch ontbreekt aan intimiteit. Maarja, dat viel op zich te verwachten...

    BeantwoordenVerwijderen